Dzień dobry,
ten post powstał w nawiązaniu do postu na grupie facebookowej studentów II UWr. Poniżej skrócę sytuację:
Z rana zauważyłem, że kilkoro studentów pierwszego stopnia z bardzo dużym prawdopodobieństwem otrzymało nieoficjalne, dodatkowe bonusy do czasu zapisów (inne niż za punkty ECTS i ocenę zajęć). Założyłem post na facebookowej grupie, aby dowiedzieć się o tym czegoś więcej. Niestety, żadna osoba przeze mnie wspomniana, nie wyjaśniła swoich bonusów. Pojawiła się jedynie informacja, że są to nieoficjalne bonusy dla osób, które aktywnie pomagają i udzielają się w wydarzeniach II UWr. To mnie martwi z kilku powodów:
- W regulaminie zapisów (https://zapisy.ii.uni.wroc.pl/help/rules/) jest wyraźnie napisane, że nie ma innych bonusów do czasów zapisów niż wspomniane wyżej.
- Jeśli takowe bonusy jednak istnieją, chciałbym znać dokładne zasady ich przyznawania. Sam czasem udzielam się w wydarzeniach II UWr.
- Uważam, że przydzielanie takich bonusów po cichu, jest bardzo krzywdzące dla wszystkich studentów.
W facebookowym poście zostało mi zasugerowane, aby napisać o tym tutaj i poprosić o komentarz osoby zajmujące się system zapisów.
Uprzejmie zatem proszę @jasiekmarc i inne osoby odpowiedzialne za system zapisów o komentarz.