Cześć, rozważam studiowanie informatyki na Uwr i mam kilka pytań
- W którym momencie studiów wybiera się to, czy będę robić inżyniera czy też licencjat?
- Jak to jest z tą logiką, bo czytając o Informatyce na Uwr już kilkukrotnie natknąłem się na wątki właśnie odnośnie tego że jest to bardzo ciężki kurs. Czy warto w jakiś sposób przygotować się do niego jeszcze przed studiami?
- Czy poziom na PWr (na WIZ) rzeczywiście jest tak żenująco niski w porównaniu do Uwr? Pytam, bo to właśnie tam zamierzałem iść, dopiero po czytaniu opinii na forach zmieniłem plany
- Czy na Uwr są programy stypendialne dla osób które miały wysokie wyniki w rekrutacji (nie brałem udziału w olimpiadzie, ale napisałem dobrze maturę). Chodzi mi o to, że przykładowo na AGH grupa 5% studentów mających najlepsze wyniki otrzymuje darmowe miejsce w akademiku oraz szansę uczestnictwa w dodatkowych kursach. Czytałem o programie młody badacz, ale czy da się tam dostać nie będąc olimpijczykiem?
- I jeśli już wspomniałem o akademiku, to polecacie pójście tam, czy może jednak lepiej odpuścić i wynająć mieszkanie? Jakie są tam warunki/czy da się uczyć/nie znam wrocławia dobrze, więc który z akademików jest logistycznie położony najkorzystniej?
- Na studiach chciałbym się wkręcić w dodatkowe działalności jak samorząd uczniowski. Mógłby ktoś mi przybliżyć to właściwie wygląda - coś takiego jak w liceum (spotkania co tydzień/dwa na których planuje się różne eventy), czy może jest to coś bardziej rozwiniętego?