Rozważam studia na II na informatyce. Przeglądałem dokładnie stronę z listą przedmiotów i wczytywałem się w program studiów. W temacie FAQ studiowania jest jednak podana w paru miejscach taka informacja:
od sem. 2020/2021: program studiów dla studentów rozpoczynających studia w roku akademickim 2020/2021 pojawi się wkrótce (FAQ jest na bieżąco aktualizowane)
Moje pytanie brzmi: jakiego typu będą różnice w programie w porównaniu do poprzednich lat? Ilość godzin na poszczególnych przedmiotach, inne/nowe przedmioty obowiązkowe, mniejsza/szersza gama przedmiotów wybieralnych, mniejsza/większa swoboda w wyborze przedmiotów? Pierwsza tura kwalifikacji już się zakończyła i trzeba składać dokumenty, a nawet jeśli nie ma jeszcze gotowego całego programu, zamieszczenie choćby ogólnych informacji na ten temat byłoby pomocne żeby wiedzieć, czego się spodziewać. Nie chcę żeby się okazało, że wybrałbym uczelnię i kierunek na podstawie nieaktualnych informacji i otrzymał coś diametralnie innego niż było przedstawione.